شناخت انواع دیجیتال مارکتینگ به زبان ساده همانند نوری است که مسیر پیش روی شما را روشن خواهد کرد. شما هرگز نخواهید توانست بدون شناخت دقیق انواع دیجیتال مارکتینگ و ابزارهای بازاریابی دیجیتال و پیادهسازی استراتژیها مناسب در این زمینه به موفقیت دلخواهتان برسید. شناخت این ابزارها نقش بسزایی در طراحی و اجرای کمپینهای بازاریابی دارد که این دو به فروش و ارائه خدمات بیشتر شما کمک بسیار زیادی میکند. البته این را نیز بدانید که شناخت این ابزار به تنهایی کفایت نمیکند، بلکه شما باید بدانید که مناسبترین ابزار برای کسب و کار شما کدام یک از انواع دیجیتال مارکتینگ است.
انواع روش های بازاریابی دیجیتال شامل موارد زیر می شود:
- بازاریابی ایمیلی (Email Marketing)
- بازاریابی شبکههای اجتماعی (Social Media Marketing)
- بازاریابی پیامکی (SMS Marketing)
- بازاریابی موبایلی (Mobile Marketing)
- بازاریابی محتوایی (Content Marketing)
- بازاریابی ویدئویی (Video Marketing)

در ادامه به توضیح برخی از این روش ها پرداخته ایم.
۱. بازاریابی موتورهای جستجو (SEM)
بازاریابی موتورهای جستجو از جمله قدرتمندترین و مؤثرترین روشها در راستای رشد کسب و کار و تبلیغات، دیده شدن و هدایت بیشتر و سریعتر ترافیک به وب سایت محسوب میشود. اما برای آن که بتوانید ترافیک باکیفیتتر و بهینهسازی نرخ تبدیل بیشتری داشته باشید، باید ابتدا کلیدواژههای مرتبط با کسب و کارتان را به خوبی انتخاب کنید. همانطور که میدانید این کار نه تنها زمانبر، بلکه قدری دشوار است. شما در SEM و با تبلیغ در گوگل میتوانید با پرداخت مقداری کمتری پول نسبت به دیگر روشهای مارکتینگ، حضور بیشتری در صفحه نتایج موتور جستجو داشته باشید. در مقاله بازاریابی موتورهای جستجو بیشتر در این باره توضیح داده ایم.
از محبوبترین ابزارها برای بازاریابی توسط موتورهای جستجو میتوان Google Ads و سپس Bing Ads را معرفی کرد که بر اساس امکانات و قابلیتهایی که در اختیار کاربر قرار میدهند، بسیار پرکاربرد هستند. اما هنگام استفاده از یان روش باید قبل از هر کاری سئو وب سایت خود را به مناسبترین شکل آماده کنید. زیرا سئو سایت شما رد بالاترین جایگاه تبلیغات و با قیمت کمتری قرار خواهد داد.
بیشتر بخوانید: وایرال مارکتینگ چیست
۲. بهینهسازی سایت برای موتورهای جستجو (SEO)
سئو همانطور که گفتیم به بالا رفتن رتبه وب سایت شما در نتایج موتورهای جستجو کمک بسیار زیادی میکند. کانالهایی مانند: وب سایتها، وبلاگها و اینفوگرافیکها میتوانند از این روش سود بسیار زیادی ببرند. سئو را میتوانید به صورت کلی بر روی صفحه و خارج از صفحه انجام دهید. سئو داخلی مربوط به محتوای داخلی وب سایت شما است. برای این کار کافیست با یک جستجو کلمات کلیدی و حجم بیشتر سؤالات مخاطبان را بیابید و در راستای پاسخگویی به نیاز آنها تولید محتوا کنید.
سئو خارجی نیز مربوط به تمامی فعالیتهای شما در بیرون از وب سایت است. مثلاً لینکهای ورودی به وب سایتتان را میتوانید در سایتها دیگر که مرتبط با کسب و کار شما هستند، قرار دهید. در کل سئو نوعی تبلیغ و هدایت ترافیک رایگان از طریق موتورهای جستجو است که به بالا رفتن رتبه سایت شما کمک بسیار زیادی میکند. در مورد سئو در مقاله سئو سایت چیست بیشتر بخوانید.
۳. بازاریابی محتوایی
یکی دیگر از ابزارها و روشهای بسیار قدرتمند و مؤثر که قدرت نفوذ بسیار زیادی بر مخاطبان دارد، بحث تولید محتوا است. تولید محتوا روشهای مختلفی دارد که به عنوان مثال میتوان رسانههایی مانند تلویزیون، رادیو، وب سایتهایی که فیلمهای آموزشی یا متنهای تخصصی را ارائه میدهند، اشاره کرد. شما در حقیقت با تولید محتوای ارزشمند میتوانید مخاطبان بسیار زیادی را به سمت وب سایت و کسب و کارتان جذب کنید. همچنین میتوانید با ایجاد یک محتوا بر ذهن، افکار و عقاید مخاطبان نیز تأثیر بگذارید و آنها به مشتریهای بالقوه تبدیل کنید.
۴. شبکههای اجتماعی
بازاریابی شبکههای اجتماعی از دیگر روشهای مناسب و کارآمد برای رشد و توسعه بیش از حد کسب و کار است که حجم بسیار زیادی از مخاطبان را به سمت شما میکشاند. پلتفرمهایی مانند: اینستاگرام، یوتوب، تلگرام ( نحوه تلگرام مارکتینگ را در مقالات دیگر ما بخوانید)، توئیتر و … تقریباً برای هر نوع کسب و کاری مفید هستند. اما در استفاده از آنها باید ابتدا اهداف و نیازهای خود را بررسی کرده، سپس متناسب با آنها تصمیمگیری کنید.
بیشتر بخوانید: چگونه پست مشترک بگذاریم
۵. استراتژی محتوا
بدون شک برای موفقیت هر کسب و کاری، برآورده شدن نیازهای مشتریان از طریق تولید محتوای ارزسمند و گیرا از اهداف بسیار مهم بازاریابی محتوایی است. در صورتی که محتوای شما نتواند منجر به رسیدنتان به هدف شود، یعنی مسیر را اشتباه رفتهاید. اینجاست که استراتژی محتوا اهمیت بسیار زیادی دارد. در حقیقت استراتژی محتوا کلیدیترین و مهمترین گام در شروع بازاریابی محتوایی است. این استراتژیها باید با اهداف بیزینس، نیاز و سؤالات مشتریان و نحوه رسیدن به اهداف از طریق محتوا همسو باشد. بیش از ۷۳ درصد بازاریابان محتوایی معتقدند که برای ایجاد تمرکز تیم محتوا و همچنین اولویتبندی محتوا نیازمند یک استراتژی مشخص هستند.
۶. PPC یا تبلیغات بر اساس کلیک
در این روش بازاریابی، کسب و کارها به ازای هر کلیک بر روی آگهی تبلیغاتی باید مبلغ مشخصی را پرداخت کنند. در این روش فرد تبلیغکننده با طراحی کمپین تبلیغات را آماده میکند که مخاطبان او با کلیک بر روی آن به وب سایت یا صفحه کسب و کار مورد نظر هدایت میشوند. این بازدیدها میتوانند منجر به خرید یا هر اکشن دیگری شوند. بنابراین با استفاده از این شیوه بازاریابی دیجیتالی به راحتی میتوان پیگیری کرد که چه تعداد از کلیکها منجر به خرید شدهاند. یکی از رایجترین انواع PPC ها، تبلیغات گوگل است که این امکان را برای کسب و کارها فراهم میکند تا در صفحات نتایج برتر موتورهای جستجو در ازای هر کلیک بر روی پیوندی که قرار دادهاند، مبلغی را بپردازند.
منظور از استراتژی دیجیتال مارکتینگ چیست؟
در پاسخ به این سؤال باید بگویم که هر گونه فعالیت و اقدامی که با دقت توسط کانالهای بازاریابی آنلاین انتخاب شده و در رسیدن مجموعه به اهداف اصلی کمک میکند، یک استراتژی است. به زبان سادهتر یک برنامهریزی عملی در راستای رسیدن به یک یا چند هدف نهایی و مطلوب است.
در بازاریابی دیجیتال روشها و استراتژیهای بسیار زیادی وجود دارد که به صورت خلاصه میتوان به بازاریابی ایمیلی، تبلیغات بنری، موبایل مارکتینگ، بازاریابی از طریق همکاری در فروش، بازاریابی ویدئویی، درونگرا، بازاریابی وابسته، تبلیغات بومی، محتوای حمایت شده و … اشاره کرد.
بیشتر بخوانید: کسب درآمد از آپارات
نمونههایی از دیجیتال مارکتینگ بزرگ در جهان
کمپینهای دیجیتال مارکتینگ بسیار زیادی در جهان وجود دارند که از معروفترین آنها میتوان به کمپین Lego’s Rebuild the World، سلفی معکوس Dove’s، چالش #در صبح جنیفر لوپز و … اشاره کرد. جنیفر لوپز در حقیقت با ایجاد این چالش سعی در تبلیغ آهنگ جدید خود داشت. این چالش باعث شد تا طرفداران این خواننده چالش را اجرا کنند و افراد بیشتری آن را ببینند. این کمپین موفق رسانههای اجتماعی بیش از ۱۳ میلیون بازدید و بیش از ۵۰۰۰ پست داشت. حال ممکن است این سؤال در ذهنتان شکل بگیرد که کمپین دیجیتال مارکتینگ چیست؟

منظور از کمپین دیجیتال مارکتینگ چیست؟
به زبانی ساده یک کمپین مجموعهای از فعالیتهای بازاریابی در فضای مجازی و آنلاین بر اساس برنامه و هدفی مشخص جهت انتقال پیامی واحد به مخاطبان و جذب آنها است. دقیقاً مشابه چالشی که جنیفرلوپز برای تبلیغ آهنگ جدید خود انجام داده است.
بیشتر بخوانید: ریتنشن مارکتینگ چیست
مزایای دیجیتال ماکتینگ :
استفاده از بازاریابی دیجیتال، مزیت هایی دارد که به شرح زیر هستند.
- در دنیای بزرگ اینترنت معرفی محصولات و خدمات خود را به دفعات بیشتری انجام دهید.
- بدون محدویت و بهصورت بیست و چهار ساعته تبلیغ کنید.
- با بهبود سئو سایت، کاربران را سریعتر به سمت وب سایت خود جذب خواهید کرد.
- استفاده از تبلیغ در گوگل با تعریف تبلیغهای جذاب، برای معرفی خدمت و کالای خاصی که مد نظر شماست .
- امکان بررسی بازخوردهای هر تبلیغ و بررسی میزان بازدیدی که سایت از هر نوع تبلیغ داشته است.
- عدم نیاز به چاپ و هزینههای مازاد برای نصب تبلیغ.
- در صورت کلیک کردن بر روی تبلیغ در گوگل، هزینه آنرا پرداخت کنید.
- هر گروه از محصول برای افراد خواهان آن دیده میشود و بهصورت هدفمند و گروهی تبلیغ کنید.
- با درج محتوا در سایت و ایجاد وفاداری در کاربران، آنها را جذب وب سایت کنید.
- امکان توقف تبلیغ در زمان دلخواه و فعال کردن آن بهصورت مدیریت شده.
به شما پیشنهاد می شود برای کسب اطلاعات در حوزه ایمیل مارکتینگ چیست؟ مقاله ما را مطالعه نمایید.
